Skrivar tú trygging verður eisini leitað eftir øðrum endingum av orðinum sum t.d. tryggingar og tryggingarvirksemi.
Skrivar tú ?trygging verður leitað eftir orðum sum t.d. lívstrygging og lívstryggingar.
Skrivar tú ”trygging” verður einans leitað eftir júst hesum sniðnum av orðinum.
18. februar 2010Nr. 167
Bekendtgørelse for Færøerne om filialer af investeringsselskaber, der er meddelt tilladelse i et land uden for Den Europæiske Union, som Fællesskabet ikke har indgået aftale med på det finansielle område, og som ikke har indgået aftale med Færøerne i medfør af § 30, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning 1)
I medfør af § 1, stk. 3, og § 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning nr. 830 af 30. august 2009, fastsættes:
Indledende bestemmelser
§ 1. Et investeringsselskab, der har hjemsted i et land uden for Den Europæiske Union, som Fællesskabet ikke har indgået aftale med på det finansielle område, og som ikke har indgået aftale med Færøerne i medfør af § 30, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning, og som er underlagt tilsyn af hjemlandets myndigheder, kan med tilladelse fra Finanstilsynet drive fondsmæglervirksomhed gennem en filial her i landet.
Stk. 2. Medmindre andet er hjemlet i international aftale, kan Finanstilsynet afslå en ansøgning fra et investeringsselskab med hjemsted uden for Den Europæiske Union, som Fællesskabet ikke har indgået aftale med, og som ikke har indgået aftale med Færøerne i medfør af § 30, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning, hvis danske eller færøske fondsmæglerselskaber ikke har en tilsvarende ret til etablering i vedkommende land.
Stk. 3. Kapitel 7 i anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om aktieselskaber om filialer af udenlandske aktieselskaber gælder tilsvarende for filialer af udenlandske investeringsselskaber.
§ 2. En filial kan drive virksomhed her i landet gennem flere forretningssteder.
Tilladelse og anmeldelse
§ 3. Oprettelse af en filial skal anmeldes til den færøske registreringsmyndighed.
Stk. 2. Tilladelse til at drive fondsmæglervirksomhed meddeles af Finanstilsynet, jf. §§ 9 og 14 i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning.
Stk. 3. Finanstilsynet kan afslå en ansøgning om tilladelse, selvom de betingelser, der er nævnt i § 14, stk. 1, nr. 1-6 og nr. 8, i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning, er opfyldt, hvis der er grund til at betvivle, at investeringsselskabets administrative struktur og finansielle situation er forsvarlig som grundlag for den påtænkte etablering.
Stk. 4. § 14, stk. 1, nr. 2, i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning, finder tilsvarende anvendelse for filialbestyrere.
§ 4. Filialen skal have en registreret kapital (filialkapital), der mindst skal udgøre et beløb svarende til 1 mio. euro eller 300.000 euro, jf. § 9, stk. 8, samt § 125, stk. 1, nr. 2 og 4, i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning. Kapitalen skal være indbetalt, inden tilladelse gives.
§ 5. Investeringsselskabet fremsender samtidig med anmeldelse til den færøske registreringsmyndighed følgende til Finanstilsynet:
1) De i henhold til § 14 i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning, krævede oplysninger.
2) De i henhold til § 30, stk. 4 og 6, i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning, nævnte oplysninger.
3) De ifølge anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om aktieselskaber nødvendige oplysninger og bilag, som ikke er omfattet af nr. 2.
4) Angivelse af filialkapitalens størrelse og indbetalingsform.
5) Investeringsselskabets årsrapport for de sidste 3 regnskabsår.
Stk. 2. Der skal på Finanstilsynets anmodning indsendes en autoriseret oversættelse af alle til ansøgningen hørende bilag.
Stk. 3. I tilfælde af ændring af et forhold, der er givet meddelelse om efter stk. 1, nr. 2, skal filialbestyrerne give meddelelse herom til Finanstilsynet, senest en måned før ændringen foretages.
§ 6. Filialen må ikke påbegynde sin virksomhed, før Finanstilsynet har givet den tilladelse.
Ledelse
§ 7. Filialen skal ledes af to eller flere filialbestyrere.
Kernekapital
§ 8. Ved kernekapital i en filial forstås filialkapitalen, reserver og overført overskud eller underskud.
Stk. 2. Ud over fradrag som nævnt i § 131, stk. 1, nr. 1-4, i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning, fradrages, uanset aftalte opsigelsesvarsler, filialens nettotilgodehavender i investeringsselskabet og i andre selskaber og virksomheder, der er i koncern med dette.
Regnskab og revision
§ 9. Filialen skal føre særskilt bogholderi.
Stk. 2. Filialen skal foretage regelmæssige regnskabsindberetninger til Finanstilsynet i overensstemmelse med retningslinjer fastsat af Finanstilsynet i medfør af § 198 i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning.
§ 10. Filialbestyrerne skal senest 1 måned efter, at investeringsselskabets årsrapport er endelig godkendt, dog senest 6 måneder efter regnskabsårets udgang, indsende to eksemplarer af årsrapporten med revisionspåtegning til Finanstilsynet.
Stk. 2. Finanstilsynet videresender det ene af de i stk. 1 nævnte eksemplarer til den færøske registreringsmyndighed, hvor årsrapporten er offentlig tilgængelig efter de af registreringsmyndigheden herfor fastsatte regler.
Dispensation
§ 11. Finanstilsynet kan undtage fra bestemmelserne i § 4, § 5, stk. 1, nr. 4, § 7, stk. 2, og § 8, stk. 2, samt fra bestemmelserne i kapitel 10-13 i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning.
Inddragelse af tilladelse, opløsning m.v.
§ 12. Inddrages investeringsselskabets tilladelse til at drive virksomhed i hjemlandet, skal filialbestyrerne omgående anmelde dette til Finanstilsynet, der inddrager filialens tilladelse.
§ 13. Finanstilsynet kan inddrage investeringsselskabets tilladelse til at drive fondsmæglervirksomhed her i landet gennem filial, hvis selskabet gør sig skyldig i grove eller gentagne overtrædelser af lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning, eller regler udstedt i medfør af loven.
§ 14. Investeringsselskabets tilladelse til at drive virksomhed her i landet gennem filial inddrages omgående, såfremt en fordringshaver i filialen godtgør ikke at kunne opnå fyldestgørelse for sit krav i selskabets aktiver her i landet, jf. § 152, stk. 1, nr. 4, i anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om aktieselskaber.
§ 15. Inddrages tilladelsen til en filial, skal filialen opløses.
§ 16. Kommer investeringsselskabet under konkurs, træder i likvidation eller afvikles på anden måde, skal filialbestyrerne omgående anmelde dette til den færøske registreringsmyndighed og til Finanstilsynet, der foranlediger filialens afvikling.
Straffebestemmelser m.v.
§ 17. Undlader filialens bestyrere eller revisorer i rette tid at efterkomme de pligter, der påhviler dem overfor Finanstilsynet, kan Finanstilsynet som tvangsmiddel pålægge de pågældende daglige eller ugentlige bøder, jf. § 374, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning.
Stk. 2. Undlader filialen at opfylde de pligter, der påhviler filialen over for Finanstilsynet, kan Finanstilsynet som tvangsmiddel pålægge filialen daglige eller ugentlige bøder, jf. § 374, stk. 2, i lov om finansiel virksomhed, som sat i kraft for Færøerne ved kongelig anordning.
§ 18. Overtrædelse af § 9, stk. 1, § 13 og § 16 straffes med bøde.
§ 19. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i 5. kapitel i den for Færøerne gældende straffelov.
Ikrafttræden
§ 20. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. marts 2010.
Stk. 2. Samtidig ophæves bekendtgørelse nr. 696 af 22. juli 1996 for Færøerne om filialer af fondsmæglerselskaber med hjemsted i et land uden for Den Europæiske Union eller lande, som Fællesskabet har indgået aftale med.
Finanstilsynet, den 18. februar 2010
ULRIK NØDGAARD
/ Stig Nielsen