Skrivar tú trygging verður eisini leitað eftir øðrum endingum av orðinum sum t.d. tryggingar og tryggingarvirksemi.
Skrivar tú ?trygging verður leitað eftir orðum sum t.d. lívstrygging og lívstryggingar.
Skrivar tú ”trygging” verður einans leitað eftir júst hesum sniðnum av orðinum.
25. september 1984Nr. 471
Bekendtgørelse af forretningsorden for det færøske nævn vedrørende erstatning fra staten til ofre for forbrydelser
I henhold til § 11, stk. 3, i lov nr. 277 af 26. maj 1976 som sat i kraft for Færøerne ved anordning nr. 470 af 24. september 1984 fastsættes følgende forretningsorden for det færøske nævn vedrørende erstatning fra staten til ofre for forbrydelser:
§ 1. Nævnets formand drager omsorg for sagens forberedelse. Formanden afgør, hvilke oplysninger der skal indhentes til brug ved sagens behandling, herunder
1) om der skal indhentes sygehusjournaler eller udskrifter heraf,
2) om skadelidte skal opfordres til at lade sig undersøge af en læge og evt. ved indlæggelse at lade sig undergive observation og behandling,
3) om skadelidte personligt eller hans repræsentant eller andre, der har kendskab til forholdene, herunder skadevolderen, skal indkaldes til at afgive forklaring for nævnet.
Stk. 2. Justitsministeriet stiller sekretærbistand til rådighed for nævnet.
§ 2. Formanden bestemmer, i hvilke tilfælde skadevolderen underrettes om ansøgningen med opfordring til at fremkomme med sine eventuelle bemærkninger inden for en nærmere angivet frist.
§ 3. Et medlem af nævnet kan ikke deltage i behandlingen af en sag, når vedkommende efter retsplejeloven ville være inhabil som dommer.
§ 4. Alle nævnets medlemmer deltager i sagens behandling. Er et medlem forhindret, deltager den pågældendes stedfortræder.
Stk. 2. Nævnets formand kan dog uden deltagelse af nævnets øvrige medlemmer træffe afgørelse i utvivlsomme og hyppigt forekommende sagstyper, når:
1) erstatningen ikke overstiger 10.000 kr., og
2) ansøgningen i det væsentlige imødekommes, samt
3) når der ikke indstilles at foretage regres mod skadevolderen i videre omfang, end den pågældende er tilpligtet ved dom eller forlig.
§ 5. Votering sker mundtligt ved møde mellem medlemmerne. Votering kan dog ske på anden måde, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
§ 6. Nævnet kan indkalde skadelidte personligt eller hans repræsentant til et nævnsmøde.
Stk. 2. Nævnet kan endvidere indkalde andre, der har kendskab til forholdene, herunder skadevolderen, til at afgive forklaring.
§ 7. Afgørelsen kan udsættes, indtil straffesag mod skadevolderen er afgjort ved endelig dom, eller efterforskningen er indstillet. Afgørelsen kan endvidere udsættes med henblik på at konstatere, om skaden dækkes fra anden side, jfr. lovens § 7.
Stk. 2. Anser nævnet betingelserne for at yde erstatning for at være opfyldt, kan der i særlige tilfælde udbetales forskud.
§ 8. Afgørelsen træffes ved flertal.
§ 9. Afgørelsen indføres i en forhandlingsprotokol. Et medlem kan kræve tilført protokollen en kort begrundelse for sit standpunkt eller bemærkning om afvigende standpunkt.
§ 10. Afgørelsen udfærdiges skriftligt og underskrives af formanden eller den, han bemyndiger dertil.
Stk. 2. Afgørelsen skal være ledsaget af begrundelse i de tilfælde, hvor den ikke helt eller i det væsentlige giver ansøgeren medhold, samt i tilfælde, hvor skadevolderen over for nævnet har udtalt sig imod ansøgningen.
Stk. 3. Skadevolderen underrettes så vidt muligt om afgørelsen.
§ 11. Samtidig med sagens afgørelse sender nævnet sagens akter og en kopi af afgørelsen til justitsministeriet, så vidt muligt med indstilling om, hvorvidt der bør gøres regres mod skadevolderen.
§ 12. Nævnet afgiver hvert år inden den 1. juli en beretning til justitsministeriet om nævnets virksomhed i det foregående kalenderår.
Stk. 2. Det må ikke af beretningen fremgå, hvem afgørelserne vedrører.
§ 13. Nævnets adresse er: Sorenskriveren (dommeren) på Færøerne, C. Pløyensgøta 1, 3800 Tórshavn.
§ 14. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. november 1984.